Vi har et stort udvalg af hold i BeneFiT Søndersø.
Find det hold der passer dig i oversigten herunder - eller tag en snak med din fys.
Se holdoversigten herunder: Holdoversigt
Læs mere om hvad vi tilbyder
GLA:D (Godt Liv med Artrose i Danmark)
Holdoversigten kan også hentes her som en .pdf: Holdoversigt.pdf
Vi tilbyder nu holdtræning til dig, der har lette til store gener pga. artrose (slidgigt) i knæ og hofte. Træningen følger konceptet GLA:D og er den nyeste evidensbaserede behandling til patienter med artrose i disse led. GLA:D er et dansk forskningsbaseret initiativ som følger de nuværende anbefalinger for behandling.
Træning er den behandling, som har den bedste effekt for de fleste mennesker med lette til store gener pga. artrose. Træning har vist sig at mindske smerter og lette aktiviteter i hverdagen hos personer med artrose. Træningen foregår hos en fysioterapeut der er uddannet i GLA:D-konceptet.
Op til 90% undgår operation efter at have påbegyndt træning. I Region Syddanmark er det derfor besluttet, at træning skal tilbydes inden operation, medmindre der er tale om svær artrose.
GLA:D-træning har fokus på at belaste det påvirkede led mest hensigtsmæssigt og indeholder træning af dagligdagsfunktioner, såsom trappegang og rejse-sætte-sig-øvelser. Derudover er der en del øvelser der retter sig mod træning af resten af kroppen, idet kontrol over kropsstammen også er en forudsætning for at have kontrol over knæ- og hofteled.
Først og fremmest er det vigtigt for os at sikre os at diagnosen med artrose er korrekt. Efter henvisning fra lægen, vil du blive undersøgt af en fysioterapeut, som vurderer om holdtræningen er det rigtige tilbud til dig.
Herefter anbefales 6-8 ugers superviseret træning på hold. Efter endt forløb vil du igen blive testet, så både du og fysioterapeuten kan vurdere effekten.
Træningen er for dig der er plaget af en systemisk gigtlidelse. Træningen foregår under ledelse og supervision af en fysioterapeut. Vi arbejder med hele kroppen og lægger vægt på udholdenheds-, styrke- og bevægelighedstræning. Desuden indgår bl.a. koordinations-, balance- og udspændingsøvelser. Den første del af træningen forløber i klinikkens styrketræningslokale, hvor holdet kan benytte alle kredsløbs- og styrketræningsmaskiner.
Den sidste del af træningen foregår i træningssalen og foregår både med og uden redskaber. Vi træner med stepbænke, store bolde, elastikker, balancepuder, mm..
Det tilstræbes, at træningen forløber i en både munter og hyggelig atmosfære.
Træningen er vederlagsfri og kræver en lægehenvisning.
Målgruppen er +60 år
Holdet er for dig, som har lettere handicap eller anden funktionsnedsættelse og har behov for træning af muskelstyrke, kondition og balance i trygge rammer. Den første del af træningen foregår i gymnastiksalen, hvor der er fokus på opvarmning af kroppens led og muskler, samt balancetræning. Herefter går vi i styrketræningslokalet hvor du bliver instrueret og superviseret af en fysioterapeut i brugen af de kredsløbs- og styrketræningsmaskiner som er bedst for dig.
Du skal bruge en henvisning fra din læge - evt. til vederlagsfri holdtræning. Er du til mandehørm og interesseret i holdtræning, så snak med din fysioterapeut for nærmere information.
Holdet er for dig der har moderat nedsat funktionsniveau pga. sclerose. I det daglige benytter du hjælpemidler som enten stok, rollator eller kørestol. For dig med diagnosen, som har en mildere grad af funktionstab tilbydes træning på holdet “progrediende lidelser”.
Det er særligt vigtigt at træne, når man har diagnosen sclerose. Dette anbefales for at vedligeholde dit aktuelle funktionsniveau og dermed undgå en forværring af dette. Du kan endda opleve, at du forbedrer dit funktionsniveau i forbindelse med træningen.
Træningsindhold:
Under hele træningen er der hjælp fra fysioterapeuten.
Der lægges stor vægt på et godt sammenhold og en behagelig atmosfære på holdet, så alle føler sig velkomne. Træningen er vederlagsfri med henvisning fra lægen.
Træningen er for dig, der har tilbagevendende problemer med ryggen eller har behov for genoptræning efter en rygskade. Der fokuseres på at træne ryggen, herunder lænde-, bryst- og nakkeregion samt på bevægelse og træning af andre dele af kroppen, eks. skuldre, hofter og knæ.
Kropsbevidsthed er også et vigtigt element i træningen, hvor det at træne balance og kunne kontrollere kroppen i bevægelserne prioriteres højt. Træningen sigter både mod at forebygge og afhjælpe belastningsskader.
Det er målet, at flere elementer af træningen vil kunne bruges i forbindelse med erhvervsarbejde eller sammen med andre motionsformer. Efter en periode på holdet vil mange kunne træne sig op til at fortsætte en aktiv livsstil på andre hold, deltage i forskellige sportsgrene eller træne i fitnesscenter.
Du kan deltage på holdet både med og uden lægehenvisning. Der gives tilskud fra Sygesikringen Danmark.
Inden du starter op på holdet skal du bestille en tid hos en fysioterapeut. Ikke alle problematikker er ens, og ofte kræves individuelle hensyn. Derfor skal du gennemgå en fysioterapeutisk undersøgelse for at få vurdere, om du vil få gavn af et træningsforløb på holdet og om der er noget
Holdet henvender sig til dig, som er blevet diagnosticeret med Parkinson eller lignende, og som har behov for genoptræning eller vedligeholdende træning.
Du får mulighed for at forbedre din styrke, koordination, balance, gangfunktion og udholdenhed. Træningen er rettet mod dig, som har et funktionstab, men som har nogen gangfunktion. Du er altså stadig velkommen, selvom du bruger hjælpemidler som f.eks. stok eller rollator.
Der lægges vægt på en behagelig og afslappet stemning på holdet, hvor alle kan føle sig trygge og vel tilpas.
Der kræves lægehenvisning og du skal være berettiget til vederlagsfri fysioterapi.
Er du ramt af Parkinsons sydgdom eller er du pårørende til en Parkinson-ramt?
Så kan Dans med Parkinson lige være noget for dig.
Kom forbi og oplev selv, hvor stor forskel dans kan gøre for livsglæde og sundhed.
Alle kan være med.
Deltagelsen kræver ingen særlige forudsætninger.
Du kan deltage på holdet med henvisning fra egen læge (vederlagsfri eller delvis egenbetaling). Din partner danser gratis med.
Se mere på www.parkinson.dk/livet-med-parkinson/dans-med-parkinson
Holdet er for dig, der har følger efter hjerneblødning eller blodprop i hjernen og har fået henvisning fra din læge til Vederlagsfri Fysioterapi. Ved aftale med en af klinikkens fysioterapeuter kan du deltage på holdet.
Holdet følger de nationale kliniske retningslinjer og i træningen fokuseres der derfor på balance-, styrke- og konditionstræning. Ny viden viser, at patienter med apopleksi skal trænes målrettet bl.a. med intensiv styrketræning og hård konditionstræning.
Du kan være med på holdet, hvis du er motiveret for holdtræning og samtidig har gangfunktion med eller uden hjælpemidler. Det er derfor helt fint, hvis du benytter en kørestol over længere afstande. Under en del øvelser, skal du stå op eller gå korte afstande. Halvdelen af træningen foregår i gymnastiksalen på klinikken, og sidste halvdel foregår i træningsmaskiner.
Er for dig der ønsker:
Bedre kropsholdning
Styrkelse af kroppens muskelkorset
Bedre kropsbevidsthed
Timen indledes med opvarmning bestående af bevægelighedsøvelser for hele kroppen.
Træningen foregår både stående og på gulv.
Omdrejningspunktet er stabilitet, balance, koordination og bevægelighed, hvor hele kroppen inddrages med fokus på naturlige bevægelser.
Instruktion og supervision af fysioterapeut.
Træningen på dette hold styrker kroppen til bedre at klare dagligdagsaktiviteter.
Holdet er for dig, der har en progredierende lidelse (f.eks. leddegigt eller sclerose) med et lettere nedsat funktionsniveau og som ønsker holdtræning, hvor fokus er på motion og socialt samvær.
En progredierende lidelse er defineret i nedenstående og kan deles op i følgende 3 hovedgrupper:
Holdtræningen er af en times varighed. Vi starter med fælles opvarmning, hvor vi har fokus på opvarmning af kroppens led og store muskelgrupper. Herefter er der individuel træning i konditions- og styrketræningsmaskinerne. Du vil få lagt et individuelt træningsprogram, og der vil være en fysioterapeut tilstede under træningen. Fysioterapeuten vil være behjælpelig med indstilling af maskiner og svare på eventuelle spørgsmål.
Timen afsluttes med fælles udstrækning i gymnastiksalen.
For at deltage på holdet skal du bruge en henvisning på vederlagsfri fysioterapi (ikke svært fysisk handicap) fra din læge.
Er du i tvivl om, om du er berettiget til denne træning, spørg da din læge eller henvend dig gerne hos vores fysioterapeuter, som vil være behjælpelige med at svare på dine spørgsmål.
Fysio-yoga er hensyntagende yoga og undervisningen varetages af en fysioterapeut. Har du fx nakke/skulderspændinger, hovedpine, smerter, stress eller generelle spændinger i kroppen kan dette hold være noget for dig. Vi arbejder med vejrtrækningsøvelser, afspænding og udspænding af hele kroppen kombineret med rolige øvelser. Det er skånsom træning for hele kroppen, udspænding af dit bindevæv og velvære for krop og sjæl.
Dette forløb er tilskudsberettiget fra sygesikringen, og derfor kan du benytte en henvisning til fysioterapi fra lægen. Træningen foregår fredage kl. 9-10. Holdet varetages af fysioterapeut og uddannet yogalærer Cecilia B. Johansen
For dig, som stadig gerne vil dyrke motion, men har brug for lidt ekstra tryghed
Stole-Gymnastik hjælper dig, der
Har du en stærk bund – og kan den holde tæt? Hver 10. Dansker lider af inkontinens. Vi hjælper dig med viden og korrekt bækkenbundstræning. Vi tilbyder et holdforløb på 13 uger, hvor der vil være fokus på viden, information og træning af bækkenbunden. Forløbet starter med en individuel samtale og undersøgelse ved én af vores dygtige GynObs fysioterapeuter Camilla eller Laura.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide hvordan vi kan hjælpe dig.